Artikler

Udskriv

1200 ton radioaktivt vand løbet ud.

 

På atomkraftværket Fukushima er der sket et større uheld, idet det radioaktive vand , der efter planen skulle optyndes og udpumpes i Stillehavet over den næste 40 års periode, nu viser sig at være væk. Skriver der Spiegel online.

Under køling af brugte brændselselementer i åbne betontanke brugte man vand. Det blev særligt nødvendigt at holde disse elementer nedkølede ,da flodbølgen forrige år ramte atomkraftværkest reaktorer. Efter eksplosioner på gloende reaktorer fortsatte man med at hælde vand på ruinerne. En del af det vand blev sidenhen opsamlet i lagertanke. Og det viste sig at være meget radioaktivt.

Under oprydning har man så anskaffet holdbare lagerbeholdere hvor der skulle ske en langtidsopbevaring. Men det synes at være en fejlinvestering, idet de forventede tilstedeværende mange ton radioaktive vand er løbet ud i terrænet og i den nærvedliggende havbugt.

Så nu vil oprydningen og deponeringen af det radioaktive kølevand ”være løst” set udfra en atomteknikers synsvinkel . Uheldigvis vil vandet blive optaget i både fisk og tang i hundredevis at år frem.

Så den voldsomme Tsunami i marts 2011 kommer til at forurene de nautiske fødevarer langs hele Japans østkyst ikke bare med flydende affald men også radioaktive partikler.

Se også:

http://www.spiegel.de/wissenschaft/technik/fukushima-radioaktives-wasser-aus-reaktor-ausgelaufen-a-892886.html

Ian

Wednesday the 25th. Gruppen mod atomaffalds depot i Struer kommune