Energi & miljø

 1. Skibsvrag bliver liggende ud for danske kyster på ubestemt tid
  Loven pålægger hverken skibsejere eller myndigheder at fjerne sunkne og strandede skibe nær de danske kyster. De danske myndigheder har siden 2010 ikke haft tal på skibsvrag omkring Danmark, men antallet er mindst 30.
 2. Nyt forsøgsanlæg på DTU skal give billig biobenzin
  Forskere fra DTU har opnået en uhørt høj udnyttelse af træflis til fremstilling af biobenzin- og diesel. Nu skal det testes med andre typer af biomasse og det giver håb om fremstilling af billige flydende og gasformige bæredygtige brændstoffer.
 3. Nyt vådområde skal spare jysk sø for 560 kilo fosfor
  Danmark største fosfor-vådområde indvies i dag ved Hinge sø ved Gudenåen. Ved at forlænge og sno vandløbene ned til søen, sikrer man sig, at en del af fosforen bliver nyttiggjort på græsningsarealerne.
 4. Ministerium frikender vindmølle-testcenter for flagermusdød - stik mod forskeres konklusion
  En undersøgelse fra Aarhus Universitet konkluderer, at det kan være skadeligt for flagermusbestanden at bygge vindmøller i Østerild. Miljø- og Fødevareministeriet konkluderer det modsatte.
 5. Vindbranchens grand old man udpeger: Fire teknologiske udfordringer for vindbranchen
  700 patenter og mere end 35 år i vindindustrien hos Siemens Wind Power og Vestas taler for sig selv. Den tidligere teknologidirektør Henrik Stiesdal udpeger teknologiske problemstillinger, som fremtidens ingeniører skal løse.
 6. Hård test sender 20 meter høje bølger mod flydende havmølle
  En test af et nyt koncept for en flydende platform til havmøller giver ny viden forud for design af det endelige koncept, der skal muliggøre billig havvind på dybt vand.
 7. Vestas lancerer ny serie af højtydende lavvinds-vindmøller
  Vindmølleproducentens nye serie af store landvindmøller på 4 MW egner sig ifølge Vestas til alt fra mere vindstille områder til områder med tyfoner og storme.
 8. Dansk klimastation skal kortlægge forholdene på Camp Century
  Geus overvåger de næste fire år den nedlagte amerikanske militærbase under isen i det nordvestlige Grønland.
 9. Moderne undersøisk skattejagt baner vejen for Nord Stream 2
  Tusindvis af kvadratkilometer havbund er kortlagt i forbindelse med kommende naturgasledning. Med en opløsning på 20x20 cm viser kortet selv helt små skatte.
 10. Geus: Overhængende risiko for nyt fjeldskred i Grønland
  Det er uvist, om der sker et nyt skred i morgen, om 20 eller om 100 år. Men fjeldet er ustabilt, konstaterer Geus, bl.a. ud fra en minutiøs kortlægning af området ved hjælp af 3D-billeder.
Monday the 26th. Gruppen mod atomaffalds depot i Struer kommune