Energi

 1. Udskældte træpiller undgår afgifter: Kunne have betalt fem energiforlig
  Danmark importerer mere biomasse pr. indbygger end noget andet EU-land. Men den omdiskuterede energiform er stadig fri for afgift i det nye energiforlig, selv om en afgift egenhændigt kunne have betalt forliget – fem gange.
 2. Spørg Scientariet: Hvorfor placerer man ikke flere vindmøller ved motorvejene?
  En læser undrer sig over, at vi ikke har flere vindmøller ved de store veje, hvor vejstøjen kan overdøve dem. Det svarer Danmarks Vindmølleforening på.
 3. Selv på en vindfattig sommer er det stadig vindmøller, som producerer mest
  Også solcellerne har – måske ikke så overraskende – haft en god sommer.
 4. For første gang er der håb for Europas vigtigste våben mod udledning af drivhusgasser
  Prisen på CO2-kvoter er mere end tredoblet det seneste år. Den tørre sommer med mangel på vand- og vindkraft spiller lige nu en rolle, men på lang sigt har markedet fået tro på, at en reform af systemet kan virke.
 5. Vindmølledirektør: Landmølle-loft modarbejder udskiftning af gamle vindmøller
  Gamle landvindmøller lever langt længere end tidligere antaget. Hvis levetiden kommer op på 31 år, levner energiforligets landmølleloft kun plads til 7 nye vindmøller frem mod 2030, har Danmarks Vindmølleforening beregnet.
 6. Apples nye datacenter vil anvende overskudsvarmen – måske
  Ingeniøren har besøgt Apples nye datacenter, som er under opførelse ved Viborg. Der er endnu intet fysisk tegn på, at man har planer om at udnytte overskudsvarmen fra det enorme datacenter.
 7. Elektriske racerbiler bliver opladet med glycerin
  Formula-E-løbserien anvender en alternativ opladningsmetode, som ophavsmanden erklærer er et mindre mirakel. Dieselgeneratorer med glycerin som brændstof leverer strøm til de lynhurtige biler.
 8. Dansk bølgekraftkoncept får knap 19 millioner til fuldskalaprojekt
  Wavepiston har netop hentet midler fra EU's Horizon-program til næste fase af teknologiudviklingen: Et demonstrationsanlæg i fuld skala, tilsluttet elnettet.
 9. Energiorganisationer efterlyser handlekraft fra politikere
  Regeringen har nedsat et vækstteam for energi- og miljøområdet. Men man burde starte med at implementere de mange konkrete anbefalinger, et tilsvarende udvalg kom med for fem år siden, lyder opfordringen fra brancheorganisationer.
 10. Minister: Det vil være uanstændigt at trække tæppet væk under biogassen
  Energiminister Lars Chr. Lilleholt finder det vigtigt at sikre de investorer, som har satset penge på danske biogasanlæg i tillid til de danske støtteregler.
Friday the 17th. Gruppen mod atomaffalds depot i Struer kommune