Energi & miljø

 1. Vandrapport fra Cape Town: Hovedstaden kæmper for at undgå Day Zero
  Med alverdens påfund kæmper millionbyen mod at skulle lukke for vandforsyningen. Men endnu en tør vinter kan blive katastrofal.
 2. Lovsjusk tvinger kommuner til at skrotte solceller for millioner
  Ulovlige solcelleanlæg for omkring 25 millioner kroner pryder stadig tagene på skoler, rådhuse og sportshaller. Men nu kan kommunerne blive tvunget til at pille dem ned.
 3. Kommentar: Energimærkning af enfamilieshuse er uigennemskuelig
 4. DTU-forskere omdanner biogas direkte til naturgas
  Med et nyt patent er det muligt at omdanne CO2 i biogas direkte til metan med et energiforbrug som er 10-20 procent lavere og hurtigere end hidtil kendte metoder. Nu skal processen opskaleres og udvikles i samarbejde med industrien.
 5. Grønne certifikater sætter turbo på svensk vindkraft
  Svenske politikere besluttede sidste år at udvide støtten til vindkraft, som består af et el-certifikatsystem. Nu forventer branchen, at produktionen af vindmøllestrøm stiger 60 pct. på blot fire år.
 6. Ugens debat: Skal drænrør som kystsikring testes igen?
  Opfinderen Poul Jacobsens drænrør skal endnu en gang testes som middel til kyst- beskyttelse, efter at alle Folketingets partier, undtagen Enhedslisten og Alternativet, har sat 10 mio. kr. af til formålet. På ing.dk fremkaldte den nye bevilling til de omdiskuterede drænrør heftig debat – læs ...
 7. Svenskerne skruer mere og mere ned for import af dansk vindmøllestrøm
  Ifølge vindmølleejernes interesseorganisation er eksportkapaciteten fra Jylland til Sverige skrumpet endnu en tand i 2017. Det betyder endnu lavere priser til de danske vindmølleejere og højere priser for de svenske forbrugere.
 8. Topsøes keramiske elektrolyseceller består eksamen under bornholmsk decembervind
  Realistiske vindforhold påvirker ikke levetiden på Haldor Topsøes SOEC-elektrolysestakke, som udspringer af virksomhedens satsning på brændselsceller. Det viser en simulering med bornholmsk vinddata.
 9. Baggrund: Sådan skal Miljøstyrelsen finkæmme drikkevandet for mikroplast
  En national undersøgelse skal kortlægge omfanget af mikroplast i det danske drikkevand. Resultaterne fra screeningen er klar til sommer, men kan ikke med sikkerhed sige noget om, hvor plaststykkerne kommer fra.
 10. Minister afviser solcellebranchens kritik: Vindmøllefabrikanternes behov var vigtigere
  Både energiministeren og aftale-partneren Dansk Folkeparti forsvarer udhuling af den fælles udbudspulje til sol og vind med hensynet til at sikre et eksporterhverv som vindmøllebranchen gode vilkår.
Thursday the 22nd. Gruppen mod atomaffalds depot i Struer kommune