Energi & miljø

 1. Forskere: Enorm økonomisk gevinst ved at holde global opvarmning på 1,5 grader
  Verden vil være meget bedre økonomisk tjent med at holde den globale opvarmning på halvanden grader end to grader, viser ny beregning. Men hvor stærk denne konklusion står, er økonomer dog ikke helt enige om.
 2. Kommunale skraldebiler skal redde Amager Bakkes økonomi
  Efter flere års tovtrækkeri er borgmestrene i Amager Bakkes fem ejerkommuner blevet enige om en ny, økonomisk redningsmodel for det alt for store forbrændingsanlæg. Nu skal kommunalbestyrelserne godkende løsningen.
 3. Ny asfalt skal spare danske bilejere fem pct. brændstof
  En ny klimavenlig asfalt kan gøre det lettere for bilens dæk at rulle hen ad vejen, hvilket kan spare bilejere for fem pct. af deres benzinregning. Det skal testes på 50 km vej nu.
 4. Silo-udslip kan have gjort muslinger i Lillebælt giftige
  Danske forskere er på vej med undersøgelser, der skal afgøre, om udslippet af kvælstoffet urea i 2016 var årsag til giftige muslinger. Fiskerne overvejer erstatningssag.
 5. Kystmøller skal hjælpe Energinet med at holde spændingen
  Energinet og Vattenfall vil nu dele transformerstation, hvor møllerne sørger for spændingsregulering på elnettet.
 6. Rottestudie: Roundup ændrer tarmfloraen hos nyfødte
  Et pilotprojekt fra Italien konkluderer, at rotteungers bakterieflora bliver markant ændret af sprøjtemidler med glyphosat, selv om moderen ikke blev påvirket.
 7. Navneskifte gør ondt – selv på en velsmurt virksomhed som Ørsted
  Dong Energy/Ørsted stod i efteråret for et af de mest velforberedte og velekspone- rede navneskifter i mange år. Alligevel har det påvirket ingeniørernes vurdering af selskabet negativt – for det gør et navneskifte.
 8. Tusindvis af skorstene skal skabe regnvejr over Tibet
  De første 500 kinesiske brændkamre er sat op i bjergene i det tibetanske plateau som led i et projekt, der skal give regn til en tørkeramt region på størrelse med Spanien.
 9. Fodboldspillere slæber tonsvis af gummigranulat hjem fra kunstgræsbanerne
  Norske forskere har fået hjælp fra over 12.000 skoleelever til at undersøge omfanget.
 10. VIDEO: Dampen lukkes ud af Københavns fjernvarme
  Hofor lukkede i går den sidste damp ud af fjernvarmerørene i bydele uden for søerne i København, der blandt andet har forsynet Rigshospitalet og Bispebjerg Hospital.
Thursday the 24th. Gruppen mod atomaffalds depot i Struer kommune